Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
                
    
    https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/28650| Назва: | Вплив наночасток срібла та N-ацилгомосеринлактонів на ріст пшениці | 
| Інші назви: | The effect of silver nanoparticles and N-acylhomoserine lactones on wheat growth | 
| Автори: | Охмат, Олена Анатоліївна Лупан, Катерина Олександрівна | 
| Ключові слова: | пшениця наночастки срібла N-ацилгомосеринлактони біостимулятори оцінка ефективності | 
| Дата публікації: | гру-2024 | 
| Видавництво: | Київський національний університет технологій та дизайну | 
| Бібліографічний опис: | Лупан К. О. Вплив наночасток срібла та N-ацилгомосеринлактонів на ріст пшениці : кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія / К. О. Лупан ; наук. кер. О. А. Охмат ; рец. О. А. Андреєва. – Київ : КНУТД, 2024. – 69 с. | 
| Короткий огляд (реферат): | У роботі досліджено вплив наночасток срібла та N-ацилгомосеринлактонів на ріст та розвиток озимої пшениці. Проаналізовано механізми дії цих агентів на фотосинтетичні процеси та метаболізм рослин. Встановлено, що обробка насіння наночастками срібла у поєднанні з бактеріальними лактонами демонструє зростання пагонів і кореневої системи, що підкреслює їх потенціал для стимуляції росту рослин. Виявлено також, що комбінації наночасток срібла та N-ацилгомосеринлактонів позитивно впливають на вміст хлорофілів, каротиноїдів, білків та інших важливих метаболітів, що може стати основою для нових агрономічних практик у сільському господарстві України в умовах зміни клімату та екологічних викликів. | 
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/28650 | 
| Faculty: | Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій | 
| Department: | Кафедра біотехнології, шкіри та хутра | 
| Розташовується у зібраннях: | Магістерський рівень | 
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Diplom_162_Lupan.pdf | 25,82 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити | 
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
