Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/30981
Назва: Preparation and spectroscopic determination of C phycocyanin, R phycoglobin and B phycoglobin by salting out
Автори: Voloshyna, Iryna
Zheng, Ruiying
Ключові слова: phycobilin
analysis
spectral
biosynthesis
Дата публікації: чер-2024
Видавництво: Kyiv National University of Technologies and Design
Бібліографічний опис: Zheng Ruiying. Preparation and spectroscopic determination of C phycocyanin, R phycoglobin and B phycoglobin by salting out: Qualification thesis on the specialty 162 "Biotechnology and Bioengineering" / Ruiying Zheng; scientific supervisor Iryna Voloshyna ; reviewer Olga Iungin. – Kyiv : KNUTD, 2024. – 37 p.
Короткий огляд (реферат): Phycobilin is an important pigment protein in photosynthesis, which mainly exists in blue-green algae. According to their maximum absorption peaks in the spectrum, they can be divided into C-phycocyanin, R-phycoglobin and B-phycoglobin. These three phycobilin proteins each have specific functions in living organisms, and their existence and mechanism of action in nature are also different. In this paper, we describe in detail the preparation process of C-phycocyanin, R-phycoglobin and B-phycoglobin, and how to determine them by spectroscopic method to understand their spectral characteristics. First, the cells are broken and then coarse extracted using a salt-out extraction method. The physical, chemical and spectral characteristics of three phycobilins were studied by various analytical methods, including UV-VIS spectroscopy, fluorescence spectroscopy and circular binary chromatography.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/30981
Faculty: Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій
Department: Кафедра біотехнології, шкіри та хутра
Розташовується у зібраннях:Бакалаврський рівень

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
RuiyingZheng.pdf607,36 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.