Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29087
Назва: Технологія біосинтезу молочної кислоти
Інші назви: Technology of lactic acid biosynthesis
Автори: Волошина, Ірина Миколаївна
Макаренко, Микита Володимирович
Ключові слова: молочна кислота
біосинтез
E. coli
культивування
Дата публікації: чер-2024
Видавництво: Київський національний університет технологій та дизайну
Бібліографічний опис: Макаренко М. В. Технологія біосинтезу молочної кислоти : кваліфікаційна робота здобувача освіти першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія / М. В. Макаренко ; наук. кер. І. М. Волошина ; рец. І. О. Грецькій. – Київ : КНУТД, 2024. – 68 с.
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційну роботу присвячено технології виробництву молочної кислоти біотехнологічним способом за допомогою штаму Escherichia coli WYZ-L до стадії очищення та концентрування. У роботі обґрунтовано технологію біосинтезу молочної кислоти на основі E. coli WYZ-L, представлено технологічну схему отримання культуральної рідини. Обґрунтовано вибір ефективного продуцента, умови культивування, склад поживного середовища та технологічного обладнання. Проведено розрахунки для визначення обсягів виробництва та реалізації технологічної схеми. Технологічна схема складається з трьох блоків: допоміжні роботи (ДР); технологічний процес (ТП); знешкодження відходів (ЗВ). Обґрунтовано та представлено методики контролю якості.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29087
Faculty: Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій
Department: Кафедра біотехнології, шкіри та хутра
Розташовується у зібраннях:Бакалаврський рівень

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Макаренко МВ_БШХ_2024.pdf1,98 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.