Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29081
Назва: Розробка та оптимізація методу екстракції цитрусової шкірки, стандартизація та оцінка антимікробної активності
Інші назви: Development and Optimization of a Citrus Peel Extraction Method: Standardization and Evaluation of Antimicrobial Activity
Автори: Юнгін, Ольга Сергіївна
Василенко, Євгенія Юріївна
Ключові слова: екстракція
біологічно активні сполуки
високоефективна рідинна хроматографія
цитрусові шкірки
гесперидин
антимікробна активність
Дата публікації: 16-лип-2024
Видавництво: Київський національний університет технологій та дизайну
Бібліографічний опис: Василенко Є. Ю. Розробка та оптимізація методу екстракції цитрусової шкірки : стандартизація та оцінка антимікробної активності : кваліфікаційна робота на здобуття першого бакалаврського рівня за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» / Є. Ю. Василенко ; наук. кер. О. С. Юнгин. – Київ : КНУТД, 2024. – 45 с.
Короткий огляд (реферат): The qualification work is devoted to the study of the extraction method of hesperidin from citrus peel. Analysis of existing extraction methods was carried out, optimal conditions for the isolation of hesperidin were chosen, and its purity was determined using high-performance liquid chromatography (HPLC). The antimicrobial activity of the obtained product was studied. The results of the work confirm the effectiveness of the developed technique and demonstrate the high potential of hesperidin as a natural antimicrobial agent. The paper presents the technological scheme of the optimized extraction method, as well as the justification of the choice of this method. The work also includes a thorough description of the antimicrobial analysis of hesperidin isolated from citrus fruits.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29081
Faculty: Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій
Department: Кафедра біотехнології, шкіри та хутра
Розташовується у зібраннях:Бакалаврський рівень

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КВАЛІФІКАЦІЙНА РОБОТА_ Василенко_2024.pdf1,74 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.